en | gr

Οι μοριακές συνέπειες της διατροφής

Αλεξάνδρα Κουλούρη

Yποψήφια Διδάκτωρ Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης

Η Αλεξάνδρα Κουλούρη είναι Διατροφολόγος-Διαιτολόγος απόφοιτος του ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ) και κάτοχος ΜSc στην Κλινική Διατροφή, εξειδίκευση που έλαβε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης. Έχει εξειδικευτεί στη διατροφή για ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και 2 στο Γ.Π.Ν Παπαγεωργίου (2002-2003) και στη διατροφική θεραπεία για ασθενείς με Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (ΣΕΕ) στο King’s College London (2016-2017). Από το 2005 έως το 2014 εργάστηκε στο τμήμα Διατροφής – Διαιτολογίας του ΑΤΕΙΘ ως εκπαιδευτικό προσωπικό (εργαστηριακός συνεργάτης), διατηρώντας παράλληλα ιδιωτικό γραφείο στο οποίο εργάζεται μέχρι σήμερα. Στο διάστημα αυτό έχει βραβευτεί δύο φορές από την Πανευρωπαϊκή Εταιρία Παχυσαρκίας ECO (2011, 2014). Έχει συμμετάσχει έμμισθα ως επιστημονικός συνεργάτης  ευρωπαϊκά και σε εθνικά ερευνητικά προγράμματα στο πεδίο της διατροφής και παχυσαρκίας και έχει τρεις δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πέντε ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια.

    aa